Carl Zach Cycling Classic

CZ-logo_2017

Sunday, June 18, 2017           11:00 am - 8:30 pm


Take in a professional bike race with international flair as you enjoy the Carl Zach Cycling Classic returning to downtown Waukesha! Racers from all over the world come to compete taking hairpin turns on the streets at more than 30 mph. This race is part of the Tour of America’s Dairyland series, one of the largest race series in the U.S. Make plans to get here and prepare to be amazed!

Race will begin and end near Couri Insurance, 379 W. Main St.

For route information click here!

Race will run in a clockwise direction starting just west of Couri Insurance, 379 W. Main St., heading east, turning south on Clinton Ave., to Wisconsin, east to Grand Ave., south to Carroll St., west to Maple Ave., north to Wisconsin, west to West Ave., north to Main St., then back to the start/finish line just west of Couri Insurance.
Presented by Couri Insurance
Couri Insurance

Cutler Park Activities


Full Day of FREE Fun in Cutler Park at the Carl Zach Cycling Classic
Presented by Couri Insurance Agency!

2:00-4:00 pm      “Stray Voltage” performs
2:00-5:00 pm       Free tree climb with Treetop Explorers
3:00-6:00 pm       Dads get a free neck trim & kids get fun (washable) hair color
                            from Sport Clips
5:00 - 7:00 pm     FREE, Rock the House concert with Waukesha’s own Sam Llanas,  
                            formerly of the BoDeans, presented by Couri Insurance Agency

Stop by the First Student & Waukesha Bike Alliance tables for info. FREE chocolate milk from Kemps for as long as it lasts!

All afternoon, enjoy beverage service in the park offered by the Park Foundation of Waukesha with Raised Grain Brewing Company products and delish food from Firewise Barbeque Company. Please note, no carry-in of alcoholic beverages is allowed.

Race Category Times Race Length
Gap
Cat 5 Citizen*
11:10-11:35 am
25 minutes
5 minutes
Cat 3/4/5 Women
11:40 am-12:20 pm 40 minutes
10 minutes
Cat 4/5 12:30-1:10 pm 40 minutes 10 minutes
Cat 3/4 Elite, 40+, 50+, 60+
1:20-2:10 pm
50 minutes
10 minutes
Cat 2/3
2:20-3:10 pm
50 minutes
10 minutes
Masters Men 1/2/3 40+, 50+, 60+
3:20-4:20 pm
60 minutes 10 minutes
Pro  1/2 Women 4:30 - 5:30 pm
60 minutes 10 minutes
Handcycle 5:40 - 6:10 pm
30 minutes
None
Kiddie Klassic
6:10 - 6:40 pm
50 minutes None
Trike Race
6:40 - 7:00 pm
20 minutes

Pro 1/2 Men 7:00 - 8:30 pm
90 minutes
*Cat 5 Citizens will follow a shortened route.  From Clinton, route will travel west on Wisconsin Ave. to West Ave., then north on West Ave. back to Main St.

Parking Information:


Please note: locations 4 & 11 are NOT available during the race!  The race route is marked in black.
Click here for parking map


“Thank you to supporting sponsors: Bike Alliance of Waukesha and First Student"

Sign Up to receive information and reminders via text messages about the events by clicking below:


Sign Up

IMG_3189